Meaning Anatomy - Don'T Just Book It, Rylee It.

Skolmaten

DET VAR JU FAKTISKT BRA.....

Minns ni era skolmatsdagar? Hur vi klagade och gnallde nar det inte vad god nog mat? Men tank pa att vi egentligen hade riktigt riktigt bra mat, oftast....mina barn har i dagens skola inte alls bra mat. Om man jamfor alltsa. Tank pa alla kantiner fulla med kokt potatis, kalops och nagon god sas, och alltid nagon gronsak. Klart att broccolin kinde vara lite mosig. dom jobbade hart vara tanter i skolmatsalen. Minns ni dessa rostfria behallare?Ja jo, detta blir nostalgi for mej. jag har ocksa nyss lart mej lite om hur man tar hand om sina rostfria kantiner, jag delar det har; 
"Rostfritt stål är ett slagtåligt material med hård, tät yta som är slitstark och lätt att hålla ren. Den är tålig mot kemiska angrepp, men kan skadas av salt. Rostfritt stål är inte som folk felaktigt tror helt och hållet fritt från rost, utan rostbeständigtDet finns många olika typer av rostfria stål alla med sina unika egenskaper och speciella användningsområden .Två typer av rostfritt stål som används mycket i köksrelaterade produkter (bestick, redskap m.m) är kromstål och kromnickelstål. 
Kromstålet är magnetiskt och därför lätt att skilja från kromnickelstålet som är omagnetiskt."

Interessant tycker jag! Det finns sa mycket man kan lara sej har i varlden. 

TILLBAKA TILL SKOLMATEN

Jag laste en trevlig intervju av nagra skolmatstanter, dom sa detta; Det är ett jättebra jobb, men vi har inte så hög status jämfört med advokater. Ingen är särskilt intresserad om man säger att man är mattant, säger Stina Röös.
  Du säger mattant?
– Ja, jag tycker det är fint. Jag är ju mattant för barnen. Men det finns de som inte vill använda det ordet.
  Eva-Lena håller med om att ordet mattant inte är negativt. Inte heller kokerska.
  – Men för att höja statusen är det nog bra att säga kock. Jag kanske inte vill bli kallad mattant av vuxna. Det är inget man vill ha som titel.
  Stina tillägger:
  – Vi säger att vi jobbar i skolkök – vi säger inte kock. Då kanske folk tror att man står i rådhuskällaren. Då tror de inte att vi jobbar i skolkök.

Gulligt!